Wine Tasting
& Food Village

Wine Tasting

På Kokkolan Viinijuhlien Wine Tasting Village kan du njuta av en mängd olika drycker från Mojito till Malbec. Ett brett urval av vin, öl och trendiga drycker från lockal inom området. Du kan smaka på smakerna från både hemma och utomlands. Vin eller öl – valet är ditt!

 

Kom och njut av vårt fantastiska erbjudande!

Vinprovningen på Kokkolan Viinijuhlat tar oss i år på en resa till Italien och Tyskland! Upptäck och testa på nya smaker och hitta din nya favorit! 

TYSKLAND:

Tyskland är Rieslings. Det enas om att tyska Riesling-viner från de bästa platserna och mest värderade producenterna är bland de bästa i världen. 

ITALIEN:

Italienska vinkulturens mångfald och kvalitet är orsak till förtjusning. Tack vare landets långa och rika vinhistoria har landets regioner utvecklat sina egna unika och smakrika viner producerade av lokala druvsorter.

Villi:

Ett mer ansvarsfullt alternativ i de situationer, då du behöver flaskvatten eller då du är sugen på fräscha bubblor och intressanta smaker! Smakfulla mocktails finns också tillgängliga! 

På området kan du hitta även serveringsställen där du kan köpa bland annat öl, long drink, vin, cider, mousserande vin samt alkoholfria produkter. De släcker garanterat törsten!

Food Village

Food Village är omfattande och av hög kvalitet. Matställena anländer till Kokkolan Viinijuhlat över hela Finland och tar med smaker från hela världen till evenemanget. Food Villages mångsidiga och högkvalitativa utbud erbjuder en kulinarisk upplevelse för varje festivalbesökare! Vi strävar efter att tillgodose alla dieter och alla kommer att hitta något att äta. 

DELUXE VIP menu

Menyn finns tillgänglig båda dagarna från 14:00 till 19:00.

 

STARTERS, SALADS APPETIZERS

Cold Cucumber Soup with Yogurt and Dill

Kall gurk-soppa, yoghurt, vitlök och dill (L, G )

Green Salad and mustard vinaigrette

Grönsallad och senapsvinägrett (M,L,G)

Lentils salad with Dijon vinaigrette

Linssallad, marinerade tomater, spenat, rödlök och fetaost (L,G)

Roastbeef & Remoulade

Marinerad rostbiff, ruccola, parmesan och remouladsås (L,G)

Cucumbre a`la Menthe

Gurksallad kryddad med chili, mynta, koriander och vitlök i yoghurtsås (L,G)

Pasta salad “Francoise” a`la Bardot

Farfarelle pasta, rostad paprika, tomat, gurka, basilika, chili, vitlök och senapsvinägrett (M,L)

Potato salad ”Parisienne”

Stekt potatis, vårlök, vitlök, persilja, stekta kantareller och spenat (M,L,G)

Salad Nicoise

Tonfisk, lök, tomat, oliver, stekt färskpotatis och grön sallad och citronvinägrett (M,L,G)

Salad Lyonnaise

Ägg-baconsallad, franska gröna bönor, vitlök och krämig senapsdressing (L,G)

Pate en Croute

Bardot lantlig paté och pickles (M,L)

 

MAINS 28.7.2023

 Bouillabaisse

Marseille fiskgryta och rouille (M,L,G)

Poulet a`la Chasseur 

Kyckling i svampgräddsås (L)

Quiche Lorraine (vege)

Purjolökspaj och gruyereost, persilja, svartpeppar och vitlök (L)

 

MAINS 29.7.2023

Smoked Salmon

Lättskuren och rökt lax och ravigotesås (L,G,M) 

Beef Burgundy from short Ribs

”Klassisk” burgundisk gryta på grillade renkotletter och stekt färskpotatis (L,M,G)

Vegan Burgundy (vege)

”Klassisk” burgundisk gryta i vegansk stil med stekt färskpotatis (L,M,G)

BREADS

Pissaladiere

Oliv- och lökbröd, oregano, rosmarin, havssalt och soltorkad tomat (M,L)

Fresh cheese & herbs

Färsk ost-örtpasta (L,G)

Red Bell Pepper-tapenade

Tapenad med röd paprika (L,M,G)

DESSERTS

Caramel chocolate mousse

Chokladmousse och saftade hallon (L,G)

Crème Caramel

Crème karamel och saftade bär (L,G)

Red Fruits au Gele (vege)

Röda sommarbär i champagnegelé och vaniljsabayon

DELUXE-VIP MENYN FÖR KOKKOLAN VIINIJUHLAT 26-27.7.2024

Serveringstid på fredag kl. 17-19 och på lördag kl. 18-20

Fredag

Förrätt
Grönsallad
Grekisk sallad
Husets salladsdressing
Husets bröd och pålägg

Huvudrätt
Broilerfilé med paprika-färskostsås
Grönsaksfräs med tofu
Kapris majonäs
Husets potatisklyftor

Efterrätt
Äppelpaj med vaniljgrädde

Lördag

Förrätt
Grönsallad
Sommarsallad med ostkuber
Husets salladsdressing
Husets bröd och pålägg

Huvudrätt
Fläskkarré
med krämig BBQ sås
Grönsaksfärs med örtsås
Krämpotatis

Efterrätt
Svartvinbärsmousse