Mera artister publicerat till sommaren 2022

Kokkolan Viinijuhlat har i år två scener: huvudscenen och Karlebys-scen och ett omfattande program med över 20 finländska och internationella artister.

Utöver huvudartisten Ellie Goulding har sju andra nya artister tillkännagivits för festivalen idag: BESS och Younghearted, svenska eurodansartisterna Pandora (SE), Basic Element (SE) och Drömhus (SE), senast Dans med stjärnorna Waltteri Torikka och de underbara finska kvinnliga artisterna Erika Vikman och Mariska.

Några av de bästa namnen från den finska musikscenen har redan lanserats för evenemanget. Bland annat kommer de berömda bandet Tehosekoitin att uppträda på fredagen. Tehosekotin är kända för sånger så som Maailma On Sun, Hetken Tie on Kevyt, Valonkantaja och Kaikki nuoret tyypit.

Sedan har vi Haloo Helsinki som är tillbaka med ett nytt album och samt ABREU och Arttu Wiskari från programmet Vain Elämää. Marko Hietala från bandet Nightwish och Sonata Arctica representerar rockmusikgenren på festivalen samt Kolmas Nainen som står för den finska rocken. Under festivalen kommer vi även få ta del av uppträdanden från artister så som Kaija Koo, BEHM, Maija Vilkkumaa, Ressu Redford, J. Karjalainen och Ida Paulin & Kalle Lindroth.

 

FREDAG 29.7.2022:

Huvudscenen:

Tehosekoitin
BEHM
Arttu Wiskari
Sonata Arctica
J. Karjalainen
Maija Vilkkumaa

Karleby-scenen:

Waltteri Torikka
Mariska
Drömhus (SE)
BESS
Basic Element (SE)

LÖRDAG 30.7.2022:

Huvudscenen:

Ellie Goulding (UK)
Haloo Helsinki!
Kaija Koo
Kolmas Nainen
Marko Hietala
Ressu Redford

Karleby-scenen:

ABREU
Ida Paul & Kalle Lindroth
Pandora (SE)
Younghearted
Erika Vikman

Läs dessa också

En liten ändring i programmet

En liten ändring i programmet!   Vesterinen Yhtyeineen var tyvärr tvungna att avboka deras spelning på Kokkolan Viinijuhlat nästa sommar.En ersättande artist kommer att publiceras