Kokkolan Viinijuhlat publicerar 11 nya artister samt dagsprogrammet – Till de nypublicerade artisterna hör bl.a. Samu Haber, ALMA och The 69 Eyes!

Kokkolan Viinijuhlat ordnas den sista helgen i juli, 28-29.7.2023, i Karleby evenemangspark. Evenemanget som satt publikrekord förra sommaren har nu stärkt sin program med 11 nya artister. Förutom de tidigare publicerade artisterna kommer man på två scener få se Alma, Portion Boys, Kuumaa, Samu Haber, Tommi Läntinen, Klamydia, The 69 Eyes, Arppa, Ilta, Kuningasidea och Osmo Ikonen. I samband med detta publiceras också dagsprogrammet och alla biljettyper finns nu till försäljning. Hittills har man släppt artister som Hurts, Juha Tapio och Anna Puu. 

I samband med denna publicering kör vi också igång en biljettkampanj och erbjuder alla biljetter på – 10€ fram till söndagen 19.3. Klo 23.59.

 

Vi kommer få se världsstjärnan Alma och UMK- succén Portion Boys

Kokkolan Viinijuhlats scen kommer att erövras av Alma, som har fått internationell popularitet med sina mega hit Chasing Highs som har streamats mer än 160 miljoner gånger. I evenemangsparken kommer vi även få se inhemska UMK-tävlingsdeltagarna Portion Boys och Kuumaa. Vi kommer också få se Samu Haber som gjort solokarriär efter  Sunrise Avenue samt den legendariska Tommi Läntinen.

För de som gillar tyngre musik bjuder vi på de Österbottniska punkfenomenet Klamydia samt de super populära The 69 Eyes. En av festivalens mest efterlängtade artister är Arppa som ursprungligen också är hemma från Karleby och till de mera lugnare artisterna har vi Ilta, Kuningasidea och Osmo Ikonen.

Bland de tidigare publicerade artisterna har vi  Hurts (UK), Juha Tapio, Anna Puu, Erika Vikman, Happoradio, Viivi och Anssi Kela. Flera artister publiceras under våren.

 

Enligt Tommi Mäki, promotor för Kokkolan Viinijuhlat har festivalen etablerat sig som ett av mellersta Österbottens flaggskepps-evenemang. Även inför nästa sommar har man lyckats få ihop ett brett musikaliskt program på festivalens två scener.

”Även i år kommer det att spelas musik på två scener under festivalen. Bland de intressanta namnen kan nämnas brittiska bandet Hurts som tidigare setts som huvudakt på Qstock, Samu Habers som gör sin första soloturné samt den internationellt hyllade ALMA som sällan spelar i sitt hemland. De som såg på UMK-tävlingen kommer att känna igen Kuumaa och Portion Boys som ger en fräsch touch åt programmet. Vi är glada över att vi även kan välkomna den Karlebybaserade Arppa som nått stor framgång den senaste tiden. Fler spännande artister kommer att presenteras under våren samt Information om mat och vinområdets aktörer” säger Mäki

 

Hans Välimäkis meny kronar evenemanget

Evenemangets Deluxe VIP-kunder har återigen möjlighet att njuta av en meny planerad och utförd av den välkända TV kocken Hans Välimäki. Det bjuds på en fransk tre-rätters meny innehållande särpräglade smaker från havet, massor av grönsaker och mättande kötträtter. 

Försäljningsställena samt  vin/mat aktörerna kommer att publiceras senare under våren.

 

Dagsprogrammet har publicerats och alla biljettyper finns nu till försäljning – biljettkampanj fram tills söndag 19.3.2023 

Dagsprogrammet är nu publicerat och alla biljetttyper finns till försäljning via Lippu.fi. Alla biljetttyper säljs med 10 € rabatt fram till och med söndag den 19 mars 2023 kl. 23:59. 

DAGSBILJETTER FRE OCH LÖ:

Normal biljett 79,90€ (från nästa vecka 89,90€)

VIP- biljett 129,90€ (från nästa vecka 139,90€)

Deluxe VIP -biljett 169,90€ (från nästa vecka 179,90€)

 

TVÅ DAGSBILJETTER FRE OCH LÖ:

Normal biljett 109,90€ (från nästa vecka 119,90€)

VIP- biljett 189,90€ (från nästa vecka 199,90€)

Deluxe VIP- biljett 249,90€ (från nästa vecka 259,90€)

 

Publicerade dagsprogrammet/ Kokkolan Viinijuhlat 28.-29.7.2023:

FREDAG 28.7.

Samu Haber

Anna Puu 

ALMA

Erika Vikman

VIIVI

Anssi Kela

Tommi Läntinen 

Arppa

Osmo Ikonen

 

LÖRDAG 29.7.

Hurts (UK) 

Juha Tapio

Portion Boys

The 69 Eyes 

KUUMAA

Happoradio

Klamydia

Ilta

Kuningasidea

Läs dessa också

En liten ändring i programmet

En liten ändring i programmet!   Vesterinen Yhtyeineen var tyvärr tvungna att avboka deras spelning på Kokkolan Viinijuhlat nästa sommar.En ersättande artist kommer att publiceras