De första artisterna har publicerats till Kokkolan Viinijuhlat!

Kokkolan Viinijuhlat ordnas för tredje gången nästa sommar i Karleby evenemangspark den 28.-29.7.2023.  I somras var det publikrekord och festivalen besöktes av över 13 000 personer. Nu har de första artisterna för nästa sommar publicerats och därmed också huvudartisten, den populära brittiska synthpop-duon Hurts. Vi kommer också få se bl.a. Juha Tapio, Anna Puu, Erika Vikman, Happoradio, Viivi och Anssi Kela.

 

Brittiska duon Hurts kommer till Finland efter fem års paus.

Den brittiska duon Hurts, som har erövrat världen i mer än ett decennium, består av sångaren Theo Hutchcraft och multiinstrumentalisten och producenten Adam Anderson. Hurts mest kända låtar är bl.a. ”Under Control” med Calvin Harris, som har streamats mer än 400 miljoner gånger, och de världsberömda hitsen ”Stay”, ”Wonderful life” och ”Somebody to Die For”.

Gruppen skulle uppträda i Finland redan 2021, med den planerade världsturnén ”Faith” men fick tyvärr ställa in. Senast Hurts uppträdde i Finland var på Uleåborg Qstock 2018, så bandets comeback till finska konsertscenen är väntad.

 

Med finns också stora inhemska namn – bl.a. Juha Tapio och Anna Puu

Kokkolan Viininjuhlat nästa sommar bjuder också på en massa älskade inhemska artister. Vi kommer få se bl.a. Juha Tapio, en av Finlands populäraste låtskrivare, och popstjärnan Anna Puu, som gör en efterlängtad comeback.

”De första artisterna vi publicerar är det världsberömda brittiska bandet Hurts plus några inhemska toppartister. Juha Tapio och Anna Puu lägger standarden på det högkvalitativa inhemska programmet, säger Kokkolan Viinijuhlats -promotor Tommi Mäki.

Vi kommer också få se andra inhemska artister såsom Erika Vikman, som framför finskspråkig discopop, Viivi som nyligen tagit finska publiken med storm, Happoradio med sin Suomirock som firar sin mer än 20-åriga karriär samt den legendariske låtskrivaren Anssi Kela, känd för sina många hits.

”Efter två framgångsrika år av festivalen kommer vi återigen att bjuda på två stjärnspäckade festivalscener samt en Food & Wine village där de bjuds på högklassig mat och dryck. Vi kommer att publicera flera artister samt mat och dryckes aktörer under våren 2023”, tillägger Mäki.

 

Hans Välimäkis med sin meny i Franskt tema  kronar helheten.

Evenemangets Deluxe VIP-kunder erbjuds en trerättersmeny med franskt tema designad och utförd av toppkocken Hans Välimäki. Hans som är  känd från programmen Kuppilat kuuntoon och Hansin matkassa, kommer själv på plats för att genomföra Viinijuhlats VIP-catering.

”Karleby, här kommer vi igen! Den varma atmosfären, glada människor och den fantastiska festivalen är anledningarna till att jag återvänder till Karleby gång på gång. Eftersom det alltid har varit svårt att organisera en måltid utan en röd tråd, inspireras jag alltid av alla hörn av Europa. Den här gången valdes Frankrike som ämne, närmare bestämt södra delen,  Côte d’Azur på Franska Rivieran. Det blir mycket frodiga och marina smaker, gott om grönsaker i olika former samt läckra fisk-, kött- och skaldjursrätter, säger Hans Välimäki, skapare av Kokkolan Viinijuhlats Deluxe VIP-meny.

 

Som festivalens huvudsamarbetsparter fortsätter Mellersta Österbottens Andelsbank

Mellersta Österbottens Andelsbank som varit huvudsamarbetspartner sedan 2021 ser redan framemot nästa års festivalhelg.

”Det är ett nöje att fortsätta som huvudsamarbetspartner till detta topp-evenemang. Feedbacken från förra sommaren var återigen otroligt positiv, så varför inte fortsätta skapa musikalisk samvaro och meningsfulla minnen nästa sommar också!” säger Jyrki Rantala, vd för Mellersta Österbottens Andelsbank.

 

Biljettförsäljningen startar den 7.12.

Biljettförsäljningen startar via Lippupiste på onsdagen den 7 december. kl 10. Två dagars Early bird-biljetter med specialpris kommer till salu.

 

Två dagars biljett 99,90€ 

Två dagars  VIP-biljett  179,90€

Två dagars Deluxe VIP-biljett  239,90€Läs dessa också

En liten ändring i programmet

En liten ändring i programmet!   Vesterinen Yhtyeineen var tyvärr tvungna att avboka deras spelning på Kokkolan Viinijuhlat nästa sommar.En ersättande artist kommer att publiceras